11 Mart 2010 Perşembe

PEYNIRLI POGACA
















Pogaca yapmayali cok uzun zaman oldu. Her seferinde pogaca yapmak icin malzemeyi hazirlayip mutfaktan ciktigimda cok farkli tarifler denemis oldugumu farkettim. Gectigimiz pazar günü sabah erkenden kalkip mutfaga girdim. Cayimiz olana kadar sicacik pogacalarimizda hazirdi.

Malzemeler:

Yarim paket margarin (125 gram)
Alabildigi kadar un
Yarim su bardagi siviyag
1 Su bardagi yogurt
1 Cay kasigi karbonat
1 Adet yumurta
1 Cay kasigi tuz
1 Su bardagi ufalanmis beyaz peynir
yarim demet maydanoz
Üzerine serpmek icin cörekotu-susam

Hazirlanisi:

Margarini, siviyagi, yogurtu, tuzu, karbonati, un ve yumurta akini derin bir kapta karistirarak yogurun.Hazirladiginiz hamurun üzerine nemli bez örtüp 1 saat buzdolabinda dinlendirin. Ayri bir kabin icine maydanozlari kiyin beyaz peyniri ilave edin. Dinlenmis hamurdan yumurta büyüklügünde parcalar koparip acin. Iclerine peynirli karisimdan yerlestirip ikiye katlayin. Firin tepsisini yaglayip pogacalari aralikli olarak dizin. Üzerlerine yumurta sarisi sürün. Cörekotu ve susam serpip önceden isitilmis 180 dereceli firinda kizarincaya kadar pisirin. Afiyet olsun...

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP