3 Şubat 2010 Çarşamba

KIZARMIS PATATES TOPLARI















Deneyince memnun kalacaginiza emin oldugum bir tat daha…Et cesitlerinin yaninda vazgecilmez bir lezzet olacak.


Malzemeler:

5 adet patates
1 su bardagi rendelenmis hellim peyniri
(yada beyaz peynir olabilir)
yarim demet maydanoz
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi tuz

Üzeri icin:

2 yumurta
1 su bardagi un
kizartmak icin sivi yag

Hazirlanisi:

Patatesler yikanir ve haslanir soguduktan sonra kabuklari soyularak rendelenir ve püre haline getirilir. Pratik olmasi acisindan kabuklari haslamadan önce soyup, patatesleri 4 parcaya bölerek haslama yapilip patatesleri soyma derdi olmadan püre haline getirme islemi yapilabilir. Ama bu sekilde patatesin vitamin kaybi daha fazla olacaktir. Püre haline getirilen patatesin üzerine 1 su bardagi rendelenmis peynir, karabiber ve tuz ilave edildikten sonra cevizden biraz büyük toplar yapilir. Önce una sonra cirpilmis yumurtaya bulanan toplar üzerleri iyice kizarincaya kadar bol yagda kizartilir. Sicak servis yapilir. Köfte, et yada tavuk yemeklerinin yaninda cok lezzetli bir tamamlayici olarak kullanilabilir. Afiyet olsun...

1 yorum:

Yaren

Nefis görünüyor ellerine saglik. Kahvaltilardada güzel bir
secenek olur. Iyi pazarlar
,sevgile kal.

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP