15 Mart 2010 Pazartesi

KARIDES TAVA
















Karides severler icin pratik ve lezzetli bir tarif.Denemeniz dilegiyle...

Malzemeler:

1 kg. karides

haslamak icin:

1 kahve fincanı sirke
1 kahve fincanı limon suyu
1 tatli kasigi tuz

Sosu icin:

2 adet domates
3 dis sarimsak
1/2 cay bardagi sivi yag
1 corba kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi biber salcasi
1/2 demet maydanoz
yeterince tuz

Hazirlanisi:

Karidesleri yikayip süzdürüyoruz. Derince bir tencereye 1.5 lt.su,sirke ve limon suyunu ekleyip acik ateste kaynamaya birakiyoruz.Suyun kaynamasina yakin karidesleri ilave edip ortalama 3-4 dakika acik ateste tencerenin kapagi acik sekilde hasliyoruz. Haslanan karidesleri kevgir yardimiyla tencereden tabaga aliyoruz.Karidesleri ayiklamak önemli.Önce bas kismini soyuyoruz sonra sirt kismi ve kuyruk kismini soyuyoruz.Domatesleri soyup rondoda püre kivamina getiriyoruz.Sarimsaklari soyup yikayip rendeliyoruz. Bir tencereye püre haline getirdigimiz domatesler,domates salcasi,biber salcasi,rendeledigimiz sarimsak ve yagi ilave edip orta kisik ateste bir tasim kaynatiyoruz. Üzerine ayikladigimiz karides ve bir su bardagi sicak su ilave edip,pisiriyoruz. Gerekirse sicak su ilave edilebilir. Servis tabagina alip,üzerine ayikladigimiz maydanozlari irice dograyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP