19 Aralık 2009 Cumartesi

TAVUKLU PIRINC CORBASI

















Bu tavuklu pirinc corbasinin tarifi cok kolay ve pratik. En önemlisi de doyurucu olmasi. Pirinc tok tutar.

Malzemeler :

1 cay bardagi ayiklanmis, yikanmis pirinc
1 adet tavuk budu
2 orta irilikte domates ( Domates yoksa yarim kasik salca kullanabilirsiniz)
2 kasik tereyagi ya da margarin
defne yapragi
tane karabiber
Kafi miktarda tuz.


Hazirlanisi :

Tavuk budu haslanmak üzere bir miktar su ile ocaga alinir, suyuna lezzet olsun diye 1 tatli kasigi tane karabiber ve 1 adet defne yapragi konur haslamaya birakilir. Tavuk haslandiktan sonra sudan cikartilir biraz soguyunca didiklenir. Tenceredeki tavuk suyunu bir baska tencereye defne yapragi ve tane karabiberlerden arinması icin süzelim. Süzdügümüz tavuk suyuna ( 3 su bardagi kadar olmali ) 3 su bardagida kaynamis su eklenerek bir tasim kaynatilir.
Ayri bir tencerede iki yemek kasigi yag üzerine kabuklari soyulmus iki domates ince ince dogranir ( Domates yoksa yarim kasik salca katilir ). Ateste eriyinceye kadar yagda domatesler öldürülür. Didiklediğimiz tavukları ve tavuk suyunu ilave edin. Bir cay bardagi yikanmis ayiklanmis pirinc katin, pirincler parcalanip yumusayincaya kadar pisirin, tuzu da atmayi unutmayin. Corbamiz servise hazirdir,afiyet olsun...

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP