11 Aralık 2009 Cuma

LAHANA SARMA

















Bugünkü menümüz etli lahana dolması...Bu soguk kis günlerinde sicak sicak ve yaninda da aci biber tursulari ile ne de güzel oluyor yemesi...

Malzemeler:

1 adet orta boy lahana
500 gr. kiyma
2 adet sogan
2 dis sarmisak
2 kasik yag
1 yemek kasigi salca
1 su bardagi pirinc
Maydanoz
Tuz, karabiber

Hazirlanisi:

Lahananin kocan kismini bicakla oyarak koni biciminde cikarin. Yikayip oyulan kismi, yumusayincaya kadar az suyla haslayin. Suyunu süzüp soguduktan sonra yapraklara ayirin.Ya da isterseniz yapraklarini ayirip öyle haslayin, hangisi kolayiniza gelirse öyle yapin. İcini hazirlamak icin, kiymanin icine incecik dogranmis sogani ve sarmisagi koyun. Yikanmis pirinci, salcasini ilave edin. Maydanozu ince kiyin, tuzunu, karabiberini ekleyin. Et yagsiz ise bir iki kasik yag ilave edin. (Sert olmamasi icin biraz suyla sulandirin.) Hepsini iyice karistirin. Haslanmis lahanalari büyüklüklerine göre birkac kere bölün. Genis kisimlarina hazirladiginiz icten koyun. Önce iki yanlarini ic kismina dogru sarin, sonra da sigara böregi sarar gibi sarin,uclari ice dogru kapatin. Tencereye dizin, üzerlerine cikincaya kadar su koyun. Arzunuza göre icine sulandirilmis salca ve birkac damla yag damlatip pisirin. Afiyet olsun...

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP