30 Kasım 2009 Pazartesi

SAC KAVURMA

















Özel sacdan hazirlanmis agir tavasi kizginlastikca et demlenir ve lezzetine lezzet eklenir.Denemesi bedava :))

Malzemeler:

1 kg. kuzu eti
2 adet kuru sogan
100 gr. kuyruk yagi ( yoksa sivi yag )
Tuz, kekik

Hazirlanisi :

Eger varsa kuyruk yagi minik minik kiyilir ve sacda eritilir ( yoksa sivi yag kullanilir ). Ardindan minik kusbasi dogranmis kuzu eti ilave edilir ve yüksek ateste agzi acik olarak suyu gidene kadar kavrulur suyu cekilince soyulmus kuru soganlari ekleyerek ocagin alti kisilir ve sacin üzeri örtülerek agir ateste pismeye birakilir. Yaklasik 10 dak. sonra cok ince dogranmis sivri biberleri ve tuzu ekleyin ve etler iyice kizarana ve yumusayana kadar pisirilir. Arzuya göre icine ilaveten küp küp dogranmis domates de koyabilirsiniz ama ben tercih etmedim. Üzerine kekik serpin ve patates kizartmasi yada pilav ile servis yapabilirsiniz.Yaninda birde ayran olursa keyfinden yenilmez :)) Afiyet olsun...

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP