14 Kasım 2009 Cumartesi

SUSAMLI TOPLAR




















İci yumusacik, disi citir, mahlep kokulu, bol susamla cok güzel uyum saglayan lezzetli bir tuzlu cesidi. Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:

2 yumurta sarisi
1/2 su bardagi su
1/2 su bardagi süt
125 gr. (1/2 paket) erimis margarin ya da tereyagi
1 ,5 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi toz seker
1 tatli kasigi mahlep
4,5 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
Üzeri icin 2 yumurta aki ve bol miktarda susam

Hazirlanisi:

Yumurta sarilari, erimis margarin, su ve sütü tel cirpici ile cirpin. Tuz, toz seker ve mahlep ilave edip karistirin. Un ve kabartma tozunu ekleyip elastik ve elinize yapismayan yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun. Hamurdan ceviz büyüklügünde toplar yapip her yerini önce yumurta akina, daha sonra susama bulayin. Kurabiyeleri yagli kagit serili tepsiye dizip önceden isitilmis 180 dereceli firininizda yaklasik 40 dakika, üzeri kizarana kadar pisirin. Afiyet olsun.

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP