13 Kasım 2009 Cuma

KASAP KÖFTE















Uzun zamandir begenip yaptigim bu köfteyi sizlerle de paylasmak istedim. Muhakkak denemenizi tavsiye ederim, disarida yapilanlari aratmayacak lezzette...

Malzemeler:

500 gr. kiyma
1 adet kuru sogan (ortaboy)
2 dis sarimsak
1 su bardagi ekmek ici
1.5 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi kimyon
1 cay kasigi yenibahar
1 cay kasigi karbonat
yarım demet maydanoz (ince kiyilmis)
yeterince tuz
yarim su bardagi kasar peynir (ince rendelenmis)

Hazirlanisi:

Soganlari ve sarimsaklari rendeleyin. Bütün malzemeleri birlikte güzelce yogurun ve dilediginiz boyutlarda köfteler yaparak izgarada ya da teflon tavada hafif yagli olarak arzuya göre kizartin. Eger izgarada degil de tavada pisirecekseniz 1 adet de yumurta kirabilirsiniz.Köfteleri yaparken elinize yapismamasi icin yaninizda bir miktar su bulundurun ve ellerinizi arada sirada islatin.Afiyet olsun...

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP