15 Kasım 2009 Pazar

AKITMA
















Oglum hamur islerini cok sever,ben her ne kadar az yapmaya calissamda arada kacamaklar oluyor.Hazirlamasi oyalayici tüketimi bes dakikalik olan tarifimiz,haftasonu kahvaltilari icin harika bir lezzet.

Malzemeler:

1 su bardagi un
1 Kasik maya
1 su bardagi süt
1 su bardagi seker

Hazirlanisi:

Mayayi, genis bir kapta unla birlikte, ilik süt ve tuz ilavesiyle karistirip boza kivaminda bir hamur elde edin. Üstünü örtüp sicak bir ortamda kabarmasini bekleyin.Teflon tavayi orta hararetteki ocagin üzerinde kizdirip, mayalanan hamurdan kepce kepce alin ve tavaya döküp, yayin. Yanmamasina özen göstererek, hemen alt üst edin. Pisen akitmalari tereyagi ile yaglayip, yaninda balla servis yapin.Afiyet olsun.

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP