27 Kasım 2009 Cuma

CAM FISTIKLI BAKLAVA

















Baklava yapmak artik zor degil :)) Citir citir harika bir baklava oldu,denemekten korkmayin.Bayram icin bir alternatif daha...

Malzemeler:

500 gr. hazir baklavalik yufka
2 su bardagi dövülmüs ceviz ici
250 gr. yag (tereyagda olabilir)
üstü icin cam fistigi

Serbet icin:

4 bardak su
5 bardak toz seker
3-4 damla limon suyu

Hazirlanisi:

Önce serbeti hazirlayin,serbet malzemelerini kaynatin. Ocagi kapatmadan önce 3-4 damla limon dökün. Tepsiye yag sürüp,üzerine teker teker 3 yaprak yufka dizin. Her 3 yaprakta bir erimis tereyagindan sürün. Her 15 yufkada bir ceviz ici serpin. Ceviz ici iki kere serpilmis oluyor. Bütün yufkalari bitirdikten sonra istediginiz sekilde yufkalari kesin. Kalan yagi sicak olarak kestiginiz yufkalarin üzerine dökün. Son olarak üzerine az miktarda su serpistirin. 180-200 derecede önceden isitilmis firinda kizarincaya kadar pisirin. Tepsiyi firinin mutlaka ortasina yerlestirin eger alta yerlestiriseniz alta inen tereyag yanar. Firindan cikardiginiz baklavaya ilik olan surubu dökün. Biraz dinlendirdikten sonra üzerini cekilmis fistik ile süsleyerek servis yapin. Afiyet olsun...

1 yorum:

keskinli

Kurban Bayramınız kutlu, yüreğiniz umutlu, umutlarınız atlı, sevdanız kanatlı, mutluluğunuz katlı, sofranız tatlı, mekânınız tahtlı, ömrünüz bahtlı olsun...

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP