12 Kasım 2009 Perşembe

MUHALLEBILI KADAYIF

















Harika, enfes, valla ben bayildim!!! Uzun zamandir denemek istiyordum bu tarifi ama bir türlü denk gelmemişti.Kadayifi alip da birazi artinca hadi yapayım dedim; iyi ki demisim ailecek ortak kararimiz bunun harika bir tat oldugu konusunda birlesti.

Malzemeler:

250 gr. tel kadayif
1 cay bardağı sivi yag (1/2 tereyag, 1/2 sivi yag)
1 su bardagi seker
1 su bardagi dövülmüs ceviz

Muhallebisi icin:

1 kilo süt
1 su bardagi seker
4 yemek kasigi nisasta
4 yemek kasigi un
1 paket krem santi + 1 bardak süt
1 paket vanilya
hindistan cevizi














Hazirlanisi:

Kadayifi bütün olarak koyup yag ve seker ile kavurun,kavruldukca parcalanıyor. Pembelesince altini kapatip cevizi ekleyin. Süt, seker, nisasta ve unu pisirin. Pistikten sonra 1 yemek kasigi tereyagi/margarin ekleyin ve karistirin. Daha sonra krem santi ve vanilyayi da ekleyip iyice cirpin. Kadayifin yarisini borcama serin. Üzerine ilinmis muhallebiyi dökün. Hindistan cevizi serpin ve en üste de kalan kadayifi yayin. Kadayifi tatlinin yenecegi gün kavurmaya dikkat edin. Aksi taktirde yumusar ve o citir lezzeti kaybolur.Afiyet olsun...

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP