17 Kasım 2009 Salı

KAVURMALI KASARLI PIDE
















Lütfen bu pideyi deneyin, tadina inanin doyamayacaksiniz. Yaninda birde ayran oldumu degmeyin keyife :))

Malzemeler:

4 bardak un
1 bardak süt
1/2 bardak su
2 tatli kasigi tuz
1 kasigi seker
1 yemek kasigi yogurt
2 tatli kasigi kuru maya
2 kasik zeytinyagi
1 yumurta sarisi

Üst harci:

yarim kilo kusbasi et
3 adet domates
3 adet carliston biber
tuz-karabiber
üzeri icin kasar rendesi
kizartilmis patates küpleri
















Hazirlanisi:

Kusbasilik eti,bir gün önceden kavurup buzdolabinda bekletebilirsiniz.1 kasik seker, maya ve biraz su ile hamur 10 dk. bekletilerek kabartilir. Daha sonra bir kabin icine yag, tuz ve un ekleyin, yavas yavas su ekleyerek orta yumusaklikta bir hamur yapin. Hamurun üzerini kapatip, 1 saat kadar bekletin. Sonra hamur kücük bezelere ayirin.Bezeler 10 dk. kadar bekletilir, merdane yardimiyla uzunlamasina acin, kenarlarindan 1 cm kalacak sekilde icine dogru kivirin.Daha önceden hazirlamis oldugunuz kavurma eti,hamurun icine yerlestirin üstüne arzuya bagli olarak kücük küp seklindeki kizartmis oldugunuz patatesleri,kasari ve en sonunda da dilimlenmis olan domates ve carliston biberleri üzerine yerlestirin. Kivirmis oldugunuz hamurun kenarlarini tekrardan biraz daha bastirin.Kenarlara, yumurta sarisini cirpip güzelce sürün.Önceden isitmis oldugunuz 200 derecelik firinda üzeri kizarana kadar pisirip,sicak servis yapin.Afiyet olsun.

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP