19 Kasım 2009 Perşembe

PATATESLI POGACA















Pogaca severlerin bu tarifi de mutlaka denemelerini öneririm cünkü cok güzel oluyor. Pistiginde kitir kitir harika oluyor ama sonradanda cok yumusayip lezzetini kaybetmiyor.


Malzemeler:


3 yumurta (1 yumurta sarisi üstü icin)

4,5 su bardagi un

1 paket yasmaya
1 corba kasigi toz seker

1 tatli kasigi tuz

1 cay bardagi sivi yag

1 pk.margarin(oda sicakliginda)

1 bardak ilik süt
1 bardak ilik su

İc harci icin:

5 patates
2 sogan

1 corba kasigi salca

siviyag

tuz, karabiber

Hazirlanisi:

Bir bardak ilik sütü,sekeri ve mayayi 10 dakika kadar karistirma kabinin icinde bekletin. Daha sonra oda isisinda bekletmis oldugunuz margarini,tuzu ve yumurtalari karistirip ununu ilave edin.Ele yapismayacak bir hamur elde edin ve hamuru iki kati olana kadar bekletin.İc harci icin ise 5 adet patatesi haslayin ve rendeleyin.2 adet sogani kücük kücük dograyin.Tavaya soganlari ilave edip kavurun.Soganlarin üstüne önce salcayi,tuzu ve baharatlari daha sonrada patatesi koyun,birazda bulyon koyarsaniz daha lezzetli olur.Ic harci sogumaya birakin pogacanin hamurunu bezelere bölün.Her bezeyi elinizle biraz yassi olarak acin.İcine patatesli ic harctan paylastirin ve karniyarik gibi hamuru kapatin.Pogacalarin üzerine yumurta sarisini sürün.Firin tepsisine pogacalari dizin ve ordada 15 dakika kadar bekletin.Önceden isitilmis olan 200 derecelik firinda pisirin.Afiyet olsun...

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP