25 Kasım 2009 Çarşamba

FINDIKLI KURABIYE


















İnanilmaz lezzetli bir kurabiye oldu. Misafirlerinize ikram etmeniz yada sadece kendiniz icin denemenizi siddetle tavsiye ederim.

Malzemeler:

2 yumurta (birinin akini ayirin)
250 gr. tereyagi yada margarin
4 su bardagi un (kontrollü yedirin)
3 yemek kasigi süt
1,5 su bardagi seker
1 pk. kabartma tozu
yarim limon kabugu rendesi
Üzeri icin iri dövülmüs findik


Hazirlanisi:

Un haric tüm malzemeleri karistirma kabina alin ve karistirin. Unu kasikla ekleyin ve ele yapismayan bir hamur elde edince un eklemeyi kesin. Hamuru 15 dk. üzerini örterek dinlendirin.Yumurta akini catalla iyice cirpin.Hamurdan kücük parcalar kopartarak yuvarlayin. Kurabiyeleri önce yumurta akina sonra iri kiydiginiz findiga batirin ve yagli kagit serdiginiz tepsiye dizin. Önceden isitmis oldugunuz 170 dereceli firinda üzerlerini kizartmadan pisirin. Afiyet olsun.

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP