24 Kasım 2009 Salı

KREMALI MANTARLI ET SOTE

















Mantarli et soteyi ayni sekilde yaz aylarinda daha renkli sebze ilaveleriyle özellikle domates ve biber eklemesiyle yaparim.Kisin ise daha beyaz ama yinede Knödel ile birlikte süper lezzetli oluyor.

Malzemeler:

1 paket mantar
300 gr. kusbasi et
2 bas sogan
tereyag
1 paket krema
tuz, kekik, karabiber

Hazirlanisi:

Etleri tencereye alip, kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin. Gerekirse bir miktar sicak su ilavesiyle bir süre daha pismesi uygun olur. Etler pistikten sonra ayri bir tavada tereyagi ve yemeklik dogranmis soganlari ekleyin. Soganlar kavrulduktan sonra mantarlari da ekleyerek pisirmeye devam edin. Eger yüksek ateste yaparsaniz mantarlar suyunu salmaz.Eti ve baharatlari ekleyin ve en sonunda kremayi da koyup bir kac dakika kaynayarak kremanin toparlanmasini saglayin,lütfen fazla suyunu cektirmesin cünkü cok cabuk kuruyor biraz sulu kalmasi en iyisi.Pistikten hemen sonra üste kekik serpip, sicak sicak servis yapabilirsiniz,Afiyet olsun...

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP