8 Ekim 2009 Perşembe

ELMALI SADE KEK
















Cok hafif bir o kadarda lezzetli bir kek tarifi veriyorum. Aslinda cok fazla bir sey yazmaya gerek yok herkesin bildiği bir kek...

Malzemeler:

3 adet yumurta (oda sicakliginda beklemis olmali)
1.5 su bardagi toz seker
1 su bardagi yogurt
yarim su bardagi siviyag
1 paket kabartma tozu
3 su bardagi un

Üzeri icin:

2 adet orta boy tatli elma

Hazirlanisi:

Oda sicakliginda bekleyen yumurtalari ve toz sekeri derin bir kaba aktarip catal ya da tel cirpici yardimiyla cirpin. Yogurt ve siviyagi ekleyip cirpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu karisima ilave edip tekrar çirpin. Diger taraftan, orta boy bir kalibi ya da yuvarlak bir cam kalibi yumusak margarinle iyice yaglayin. Hazirladiginiz kek hamuruna kücük elma parcalari eklemeyi unutmayin, daha sonra hamuru kaliba aktarin. Elmalari yikayip soyarak, dörde bölün. Cekirdeklerini ayikladiktan sonra ince ince dilimleyip kek hamurunun üzerine sirt sirta yerlestirin.
Keki, 5 dakika önceden isitip 175 dereceye ve alt üst konuma ayarladiginiz firinda en az 40 dakika pisirip cikarin. Afiyet olsun...

1 yorum:

Bekir Birincioglu

BÖYLE GÜZEL SEYLERI YARATAN ELLERINIZE SAGLIK..
GÜZEL TARIFLERINIZI "KAHVALTI MASASINDA" KULLANIYORUZ.
TESEKKÜRLER...

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP