21 Eylül 2009 Pazartesi

BURMA BAKLAVA (HAZIR YUFKA)















Seker Bayraminizi en icten dileklerimle kutlarim. Ramazan boyunca sitemde sizlerle tarif paylasamadim cünkü hem kursa basladim hemde ramazan dolayisiyle bir sey yazamadim.Bundan sonra elimden geldigince sizlerle yine, yeni ve degisik tariflerle beraber olacagim. Bayram icin yaptigim hazir baklava hamurundan Burma tarifini mutlaka denemenizi öneririm. Özellikle kalabalık misafirler için süper bir tarif. Hem malzemeleri az, hemde yapimi cok kolay. Cokta kisa bir zamanda hazirlaniyor. Bir paketten iki büyük borcam tepsisi baklava cikiyor.Ben burma seklinde yaptim ama siz dilediğiniz sekilde yapabilirsiniz. Kesinlikle büyük kolaylik biz hanimlar icin.

Malzemeler:

1 paket hazir baklavalik yufka
Ceviz ici
150 gr. margarin
100 gr. tereyag

Serbeti icin:

4 su bardagi seker
4 su bardagi su
2 yemek kasigi limon suyu

Hazirlanisi:

Hazir baklavalik yufkayi paketinden cikarip, temiz bir örtü arasina koyun. (Yufkalarin kurumamasi icin). Yufkanin icine ceviz icini serpin. Üzerine ince bir oklava koyup, biraz bol ve rulo seklinde sarin. Yufkanin her iki kenarindan elinizle ortaya dogru büzdürün. Oklavayi yufkadan siyirin ve borcama alin. Tüm yufkalar bitene kadar ayni islemi uygulayin. Hazirlanan baklavalari yarim saat kadar kurumaya birakin. Bu sirada margarin ve tereyagini tavaya alip, eritin. Baklavanin üzerine yagi, her tarafina gelecek sekilde gezdirin. 200 derece firinda üzeri kizarana kadar pisirin. Serbet icin; seker ve suyu tencereye alip,kaynamaya birakin.Serbeti 10 dakika kadar orta ateste kaynatin. İcine limon suyunu ilave edin ve bir bes dakika daha kaynatin. Baklavayi cikardiktan sonra 15 dk. dinlendirin,serbetide parmaginizi yakacak derecede (kaynar olmayacak) sicakken, baklavanin her yerine gelecek sekilde dökün. 1 saat dinlendirdiginiz baklavanizi servis edip,afiyetle yiyebilirsiniz.

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP