29 Ağustos 2009 Cumartesi

KIYMALI CARSAF BÖREGI
















Iftar sofrasi icin lezzetli bir carsaf böregi tarifi...

Malzemeler:

5 su bardagi un
1 yumurta
1 paket kuru maya
1 tatli kasigi tuz
3,5 su bardagi ilik su
1 su bardagi cicekyagi

Ic malzemesi:

Kiyma
Sogan
tuz
Maydanoz
istenilen baharat

















Hazirlanisi:

Un,yumurtanin beyazi (sarisi üzerine),maya,tuz,su ve cicekyagini bir kaba koyup iyice pürüzsüz bir hamur olana kadar yogurun ve mayalanmaya birakin. Mayalanan hamurdan bezeler yapip tabak büyüklügünde acin ve bir bezin üzerine koyup üzerine cicekyagi sürün 15 dakika kadar bekletin, bezin üzerinde yanlardan cekerek iyice ince olana kadar acin,hazirlamis oldugunuz (peynirli yada patateslide olabilir) ic malzemeyi koyun. Bezi bir taraftan havaya kaldirarak rulo yapip tepsiye dizin ve tepsi mayasi icin yarim saat bekledikten sonra üzerine yumurta sarisini sürüp isitilmis 180° firinda kizarana kadar pisirin.Afiyet olsun...

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP