24 Ağustos 2009 Pazartesi

BRÜKSEL MUHALLEBISI (Cilek soslu muhallebi)
















Her zaman tercih edebileceginiz,özellikle Ramazan icin cok hafif bir tatli tarifi.

Malzemeler:

Muhallebi icin:

1 litre süt
1 su bardagi toz seker
1 su bardagi süt (extra)
1 su bardagindan 1 parmak eksik un
1 yumurta
1 paket vanilya
75 gr. tereyagi

Sosu icin:

400 gr. cilek
yarim su bardagi seker
1/2 su bardagi su
1 corba kasigi bugday nisastasi
2 tatli kasigi kakao

Hazirlanisi:

Süt ve sekeri bir tencerede karistirarak kaynatin,baska bir kapta 1 su bardagi süt ve unu ezerek karistirin ve icine yumurta ile vanilyayi ekleyin iyice yedirin.Bu karisimi yavas yavas süte ekleyin hizlica karistirin,muhallebi kivamina gelince ocaktan alin.Tereyagini 3 parcaya ayirin ve muhallebiye ekleyin. Mikserle biraz köpürür gibi oluncaya kadar orta hizda cirpin.Karisimdan bir bardak kadarini ayirip gerisini kuplara paylastirin.Ayirmis oldugunuz bir bardaklik muhallebiye iki yemek kasigi kakaoyu ekleyip iyice karistirip yedirin.Daha sonrada kuplarin üstüne ilave edip sogumaya birakin.

Sos icin:

Cilegi ve suyu robotta püre haline getirin tencereye alin icine nisasta ve sekeri ekleyin karistirin. Orta ateste karistirarak pisirin. Ilinmasina yakin bardaklara paylastirin ve üstünü taze nane yapraklariyla süsleyin.Afiyet olsun...

2 yorum:

Bekir Birincioglu

Bu ne güzel sey böyle, hafif bir yaz tatlisi.. Ellerinize saglik..
Saygilar

cimcime

Güzel blogunuza, maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, selamlar.

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP