6 Temmuz 2009 Pazartesi

UN HELVASI
















Koku ve aromasina mest oldugumuz un helvasini cok seviyoruz. Nefis bir tatli bence... Üstelik hemen hemen her evde mutlaka bir kez olsun yapilmistir. Denemeyenler varsa mutlaka denesinler ve bu muhtesem lezzetten kendilerini mahrum etmesinler derim ben :)

Malzemeler:

250 gr.tereyagi (margarinde olabilir)
3 su bardagi un


Serbeti icin:

3 su bardagi süt
2.5 su bardagi seker

Hazirlanisi:

Helva yapimina serbeti hazirlayarak baslayin.Derin bir tencereye süt ve sekeri ilave edip,orta kisik ateste,ara sira karistirarak sekeri eriyip,serbet göz göz olana dek kaynatin ve altini kapatip,sogumaya birakin.Tereyagini eritin ve unu ilave edip karamel rengi olana dek orta kisik ateste sürekli karistirarak kavurun.Altini iyice kisip,yavas yavas serbeti ilave edin ve hizlica karistirip,helva serbeti iyice cekince altini kapatin.Tencerenin üzerine iki kat kagit havlu serip kapagini kapatin.15-20 dk.dinlendirin. Corba kasigi ile sekillendirin. Afiyet bal seker olsun...

1 yorum:

Bekir Birincioglu

Harika bir tatli cesidi.
Saygilar

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP