8 Temmuz 2009 Çarşamba

ARNAVUT CIGERI
















Oglum arnavut cigerini pek sevmez ama esim ve ben firsat buldukca bu güzel lezzetten kendimizi alamiyoruz,sizlere de mutlaka yapmanizi tavsiye ediyorum.

Malzemeler:

1 koyun karacigeri
1/2 su bardagi un
1/2 demet maydanoz
2 bas sogan
1.5 corba kasigi kirmizi biber
1 bardak zeytinyag
tuz















Hazirlanisi:

Karacigerin ince zarini soyun, sinirli kisimlarini cikarin. Daha sonra karacigeri bir tahta üzerine koyup,findik iriliginde parcalar dograyin. Bu parcalari büyük bir kabin icine koyun ve üzerine bir kasik kirmizi biber serpip iyice karistirin. 30 dakika kadar dinlendirip, ciger parcalarini önce bol una bulayin ardindan üzerindeki fazla unun dökülmesi icin silkeleyin ve icinde bir bardak zeytinyagi kizdirdiginiz tavanin icine birer avuc birer avuc atin. Karistirarak yaklasik bir dakika pisirdikten sonra delikli kepce yardimiyla yagini süzüp, servis tabagina alin. Cigerin üzerine,pisirdikten sonra biraz tuz serpin. Tavadaki yagin dörtte birini alin, üzerine yarim corba kasigi kirmizibiber koyun. Ateste iyice karistirdiktan sonra, biberli yagi cigerin üzerine gezdirip, dökün. Bu arada, ince ince dograyip, tuzla ovdugunuz soganin suyunu süzün. Sonra, temizleyip ince kiydiginiz maydanoz ve sogani karistirarak piyaz yapin ve bu piyazi servis tabaginin kenarina koyup,patates kizartmasi ve cigerle birlikte servis yapin.Afiyet olsun...

1 yorum:

karamel mutfak

arnavut cigerine bayılırız bizde eşimle herşeyi gençken yemek lazım demi ama zaten yaşlanınca yasak olacak :)) ellerine salık.

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP