30 Haziran 2009 Salı

REVANI

















Revani zaten basli basina nefis bir tatlidir ama isin icine portakalda dahil olunca dayanilmaz bir lezzet cikiyor ortaya,sizde revaniyi sade yapiyorsaniz birde böyle denemenizi öneririm…

Malzemeler:

4 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi yogurt
1,5 su bardagi irmik
1 paket kabartma tozu
1 tane portakalin kabugu
yeterince un

Serbeti icin:

4 su bardagi seker
3 su bardagi su
1 su bardagi portakal suyu
yarim limon suyu
















Hazirlanisi:

Öncelikle serbeti hazirlanir bunun icin su,seker bir tencereye alinarak kaynatilir. 15 dakika sonra portakal suyu ve yarim limonun suyuda eklenir, 5 dakika daha kaynatildiktan sonra ocaktan alinir bir kenara sogumaya birakilir. Karistirma kabimiza öncelikle yumurta ve seker alinarak iyice köpürene dek 3 yada 4 dakika kadar mikserle cirpilir üzerine sivi malzemeler bir bir ilave edilir ve en son kabartma tozu,unu ve portakal kabugu rendesi ilave edilerek cirpilir. Daha sonra yaglanmis tepsiye dökülür ve firinda 175 derecede üzeri kizarana dek pisirilir cikinca kesilerek soguyan serbet üzerine gezdirilir ve serbetini cekip iyice soguyunca üzerine hindistan cevizi serpilerek servis yapilir.Afiyet olsun...

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP