15 Temmuz 2009 Çarşamba

LAHMACUN














Bu gün nasipte lahmacun varmis.Aslinda yorgun ve stresli gecen bir günün bitiminde olacak is degildi ama
yedikten sonra ailemin; eline saglik canim cok güzel olmus deyisi biraz olsun dinlendirdi beni.Üstünede güzel bir cay keyfi :) tavsiye ediyorum buyrun tarife...

Malzemeler :

500 gr. kiyma
2 adet kuru sogan
3 adet rendelenmis domates
1 yemek kasigi salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi
biraz sivi yag
tuz,kirmizi biber,karabiber
2 adet yesil sivri biber

Hamuru icin :
1 kg un
1 paket yas maya
tuz
aldigi kadar süt















Hazirlanisi :

Hamuru klasik usullerdeki hamur yogurma sekli ile yogurun ve mayalanmaya birakin.Bir yandan diger ic malzemelerini hazirlayin,soganlari,domatesleri rondolayin,biberleri ve maydanozlari ince ince kiyin ve bunlari kiymaya ilave edip salcalari,siviyagi ve baharatlarida katip karistirin.Mayalanmis hamurdan mandalina büyüklügünde bezeler yapip yuvarlak sekilde acin.Üzerine hazirlamis oldugunuz kiymali harctan sürün.Daha sonra isterseniz lahmacun makinasinda isterseniz 225 derece isitilmis firininizin en alt bölümünde pisirin.Afiyet olsun...


1 yorum:

Bekir Birincioglu

Acili Lahmacun harika, yaninda buz gibi ayran. Yenmez mi? Ne dersiniz? Biraz ugrastiriyor ama hergün olsa yemem denmez.
Saygilar

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP