13 Temmuz 2009 Pazartesi

KREMALI KABAK CORBASI
















Daha önce hic kabak corbasi yapmayi denememistim. Saglikli bir sebze corbasi diye düsündüm.Internetten buldugum tariflerle, kendi fikrimi de isin icine katarak harmanlayip güzel bir kabak corbasi yapmaya calistim.

Malzemeler:

2 adet kabak
1 yemek kasigi un
Yarim cay bardagi cicekyagi
1 su bardagi krema
1.5 su bardagi süt ( soguk )
3 su bardagi su ( soguk )
maydanoz
tuz

Hazirlanisi:

Kabaklarin dislarini soyup rendeleyin. Tencereye yarim cay bardagi cicekyagini ve 1 yemek kasigi unu ekleyerek, unu iyice kavurun. Un kavruldugunda ocagin altini kapatip yavas yavas sütü ekleyin,bir yandan da iyice karistirin.Ocagin altini tekrar yakin,hem karistirip hem suyunu eklemeye devam edin. Kaynayinca rendelemis oldugunuz kabaklari ekleyin. Kabaklarla beraber 5-10 dk. kadar daha kabaklar pisinceye kadar kaynatin. Kabaklar pistiginde tuzunu ekleyin.Corbayi mikserle cirpin. Kremayi da ekleyip birkac tasim kaynatin. Üzerine ince dogranmis maydanoz serperek servis yapin.Afiyet olsun...

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP