21 Temmuz 2009 Salı

KATMER POGACA

















Mis kokulu kat kat pogacalar.. İcine istediginizi koyabilirsiniz yada sade yapin hic farketmez tadi her türde enfes.Püf noktasi cok iyi mayalanmasi...

Malzemeler:

1 su bardagi süt
1 cay bardagi siviyag
1 yumurta (aki icine, sarisi üstüne)
20 gr. yasmaya (veya 1 yemek kasigi kurumaya)
2 cay kasigi tuz
2 seker kasigi tozseker
Aldigi kadar un
Arasina 75 gr tereyag yada margarin (oda isisinda)
100 gr. beyaz peynir
















Hazirlanisi:

Mayayi cok az ilik suyla eritin. Ilik süt, siviyag, tuz, seker, yumurta aki ve un ile ele yapismayacak yumusaklikta hamur yapin. Mayalanmasini beklemeden 8 parcaya ayirin. Her parcayi tabak büyüklügünde acip, üzerine yumusak tereyagindan ince bir tabaka halinde sürün. Hamurlari üstüste dizerek, her parcada bu islemi tekrarlayin. En üsttekine yag sürmeyin. Üstüste dizilmis hamurlari fazla ezmeden yavas yavas 60-70 cm capina gelinceye kadar büyütün. Sigara böregi sarar gibi kesip, arasina peynir koyarak sarin. 30-40 dakika mayalandirip, üzerine yumurta sarisi sürüp susam serpin ve 180 derecede üzerleri kizarana kadar pisirin.Afiyet olsun...

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP