22 Temmuz 2009 Çarşamba

ISPANAKLI TAVUK SARMA
















Calisanlar icin bir cirpida hazirlayabilecekleri degisik,
hafif ve kolay yemek tarifi, umarım begenirsiniz. Yaninda kremali sebzeli makarna ile nefis olur.

Malzemeler:

12 genis ispanak yapragi
1 havuc, soyulmus ve jülyen dogranmis
2 tavuk gögsü, dövülmüs,ikiye bölün
Tuz ve karabiber
200 gr. mantar, limonlu suda haslanmis, dilimlenmis
Cok az zeytinyagi















Hazirlanisi:

Önce ispanak yapraklarini kaynayan suya atip 5 saniye bekletin ve cikarin. Ardindan havuclari atip 2 dakika kaynatin. En son mantarlari haslayabilirsiniz.Dövülmüs tavuklari tuz ve biberle iyice ovun. Düz bir yere yayin kenarlardaki fazla kisimları keserek düzeltin. Önce 3 tane ispanak yapragini tavugun üzerine eti tamamen kaplayacak sekilde yayarak yerlestirin. Mantar dilimlerini dizin, üstüne jülyen havuclari yerlestirin ve en kisa kenardan baslayarak rulo yapin. Kalin bir iple ruloyu 5 cm. aralikla baglayin. Kalan malzemeyi de ayni sekilde uygulayin 4 adet sarili tavuk elde edeceksiniz.Kalin tabanli mümkünse teflon tavaya, dibini örtecek kadar az zeytinyagi dökün. Rulolari tavaya yerlestirin. Agir ateste tamamen pistiginden emin oluncaya kadar yavas yavas cevirerek kizartin yani en az yarim saate yakin pismeli.Afiyet olsun...

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP