28 Temmuz 2009 Salı

HAMSI BUGULAMA

















Bizim evde esim, baligin her türlü cesidine bayilir.Bence baliklarin icinde en yenilesi olan hamsi (bugulama yada kizartma),hele birde bol limonluysaa... Hadi herkese afiyet olsunn!

Malzemeler:

500 gr. Hamsi
1 adet iri olgun domates
2 adet kuru sogan
1/2 demet maydanoz
1 adet limon
1 kahve fincani zeytinyagi
Tuz
Karabiber

Hazirlanisi:

Hamsiler kafalari koparilip kilciklari cikarilarak fileto olarak ayiklayin, yikayip suyunu süzdürün.Bir kabin icine yeterince tuz, karabiber, ince kiyilmis maydanoz ve taze soganlari koyup karistirin.Kücük dogranmis domatesleri üstüne yayin. Suyu süzülmüs hamsileri icine katip harmanlayin. Karisimi 15 dakika kadar oda isisinda beklettikten sonra yayvan bir teflon tavaya koyun. Kalan harci üzerine yerlestirin.Limonu ince dilimler halinde kesip üstüne dizin. Zeytinyagini gezdirip kapagini kapatin.
15 dakika kadar hafif ateste pisirdikten sonra sicak olarak servis yapin...

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP