26 Haziran 2009 Cuma

VIYANA USULÜ SCHNITZEL

















Viyana'da oturdugumuz icin sizlere, Viyana'ya has Schnitzeli tarif etmek istiyorum. Schnitzel hem yumusak hem de lezzetli oldugu icin özellikle tavugun gögüs etini sert bulup sevmeyenler bu sekilde pisirebilirler.


Malzemeler:

600 gr. tavuk gögsü
1,5 – 2 su bardagi galeta unu
4 corba kasigi un
2 adet yumurta
tuz, karabiber
Kizartmak icin sivi yag

Hazirlanisi:

Tavuklari evinizde kendiniz yada kasabiniza ince biftek haline getirtin ve üzerine tuz, karabiber serpip arkalı önlü una bulayin. Genis bir tabakta yumurtalari cirpip eti tekrar arkali önlü yumurtaya bulayin ve hemen ardindan galeta ununa bulayin. Kizgin yagda kizartin. İste bitti :) Geriye kalan yanina patates salatasi ve marul salatasi… Schnitzelin üstüne limon suyu dökerseniz farkli bir lezzet alacaginizi farkedeceksiniz. Bu tarifi dana eti ile de ayni sekilde yapabilirsiniz. Siddetle tavsiye ederim :) Afiyet olsun...

1 yorum:

karamel mutfak

aynı benım yaptıgım gibi ama limon sıkmıyordum ellerine salık arkadaşım

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP