26 Haziran 2009 Cuma

VIYANA USULÜ CIKOLATALI PASTA
















Bugün benim canim kardesim Tolga'nin dogumgünü... Aslinda bir bakima buruk geciriyorum,yaninda degilim ama kalbim hep onunla. Güzel gelinimiz Özlem ile (aslinda gelinimiz degil o benim kizkardesim) Tolga'ya, ömür boyu mutluluk, saglik ve esenlik diliyorum. Bugünkü tarifler kardesim Tolga ve Özlem icin...

Malzemeler:

5 yumurta
2 corba kasigi kakao
270 gr. tereyag ya da margarin
500 gr. toz seker
250 gr. pirinc unu
250 gr. süt
2 corba kasigi kabartma tozu
2 corba kasigi kanyak (isteğinize bağlı kullanmayabilirsiniz.)
200 gr. sütsüz cikolata

Hazirlanisi:

Bir tencerenin icinde yumurtalarin sarilari ile beyazlarini köpürünceye kadar iyice cirpin. Toz seker ile 250 gr. yagi iyice ezin. Pirinc ununu, unu, kabartma tozunu ve yagli sekeri iyice karistirin. Yaglanmis 24 cm. capindaki pasta kalibina koyun. Yüksek isili firinda 1 saat pisirin. 250 gr. sütle, 2 kasik kanyagi (isterseniz) karistirin ve pasta sicakken sütü üstüne yavas yavas dökün. 1 gün pastayi oldugu gibi bekletin. Ertesi gün 200 gr. cikolata ile kalan 20 gr. yagi kücük bir tencereye koyup agzini kapatarak bir caydanlik veya daha büyük bir su kabinin üstüne oturtun ve buharla isitin. Erittiginiz cikolatayi pastanin üstüne sürerek servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun...

2 yorum:

Yaren

Öncelikle kardesinin dogum gününü kutluyor bir ömür boyu sevdikleriyle beraber saglik mutluluk ve basari diliyorum. Pastada cok güzel görünüyor,ellerine saglik canim.Sevgiyle kal:)

Lezzet Bahceniz

Bu güzel dileklerin ve inceligin icin sana cok tesekkür ederim Yarencigim...

Sevgiler

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP