24 Haziran 2009 Çarşamba

KREMALI MANTARLI MAKARNA

















Kremali soslar her zaman tercihim olmustur, tamam biraz kilo problemi olusturabilir ama devamli yenmeyecek dersek belki deneyebilirsiniz :)

Malzemeler:

1 paket spagetti
3 yesil biber
1 büyük kirmizi biber
1 büyük sari biber
1 paket mantar
2 orta boy sogan
1 kücük paket krema
tuz-karabiber-zeytinyagi
kiyilmis maydanoz (istege bagli)
















Hazirlanisi:

Spagetti icin su kaynatin, kaynayinca tuz ve zeytinyagini ekleyin, ardindan makarnanizi da icine atip, yapismamasi icin birkac dakika kar
istirin ve pismeye birakin. Soganlari jülyen (piyazlik) dograyin ve biraz zeytinyagi döktüğünüz tavada soteleyin. Mantarlari yikadiktan sonra, onlari da ayni sekilde “jülyen” dograyip, soganlarin icine atin. Bu arada biberleri minik minik dograyin ve mantarlar suyunu cekmek üzereyken tavaya ekleyin. Biberler de yumusadigi vakit icine kremayi ekleyin, bu arada eklemek istediginiz baharatlar varsa ekleyebilirsiniz. Bir kac dakika da kremayla pisirip, pismis hazir bekleyen spagettiye boca edin. Eger isterseniz krema eklemeden önce yada spagettiyi tabaklara koydugunuz vakit kiyilmis maydanoz da ilave edebilirsiniz.Afiyet olsun...

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP