17 Haziran 2009 Çarşamba

MANTI


















Buyrun tarifi burada, bence cok zor degil.. En azindan düsündügünüz kadar zor degil.. Simdiden afiyet olsun :)

Malzemeler:

Hamuru icin:

3 su bardagi un
1 adet yumurta
1 kahve fincani su
1 cay kasigi tuz

Ici icin:

300 gr kiyma
1 adet ince kiyilmis sogan
tuz, karabiber

Üzeri icin:

1/2 kg yogurt
2 dis sarimsak, ezilmis
4 yemek kasigi tereyagi
1 cay kasigi pul biber

Haslamak icin:

8 bardak su, 2 cay kasigi tuz
















Hazirlanisi:

Tencereye un elenir, ortasi acilir, kalan malzemeler eklenir. Sert bir hamur elde edilir. Yumusak olursa kolay acamazsiniz. üstü kapali olarak 20-30 dakika dinlenmeye birakilir. Kiymaya ince dogranmis sogan, tuz ve karabiber eklenir, yogurulur. Hamur 3 parcaya ayrilir, unlanarak bicak sirti kalinliginda acilir. 1.5 cm kalinliginda seritler kesilir, sonra onlardan da 1.5 cm genisliginde kare parcalar elde edilir. Her birine yeterince ic malzemeden koyulup istenen sekillerde kapatilir. Kaynayan suyun icinde hasladiktan sonra,servis yapacaginiz kabin icine mantiyi bosaltinca birbirine yapismamasi icin eritmis oldugunuz tereyagindan 2 kasik kadar ilave edip karistirin. Sonra üstüne sarmisakli yogurdu ve tereyagini gezdirdikten sonra sicak sicak servis yapabilirsiniz...

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP