15 Haziran 2009 Pazartesi

CEVIZLI HASHASLI CÖREK

















Türkiye'den gelirken hashasi almistim.Hashasli hamur islerine bayilirim, bu sebeple mutfagimdan hic eksik etmem.Enfes leziz bir katmer tarifine varmisiniz?...

Malzemeler :

2 su bardagi süt
1 paket yas maya
1 corba kasigi toz seker
1 tatli kasigi tuz
un

İc harci icin :

hashas
ceviz
siviyag

Üzeri icin:

1 yumurta


















Hazirlanisi :

Unu karistirma kabina alin. Üzerine mayayi, tuzu, toz sekeri ve sütü katarak yumusak bir kivamda hamuru mayalayin. Diger taraftan ic harci icin hashasi, siviyag ile acarak yumusatin.Hazirladiginiz mayali hamuru 30 dakika kadar dinlendirdikten sonra yufka büyüklügünde acin. Hazirlanan hashasli harci yufkanin üzerine sivayin. Üzerine dövülmüs cevizi ve tozsekeri serptikten sonra rulo yapin. Ruloyu biraz esnettikten sonra bastan sarmaya baslayin. Gül böregi seklinde sararak ortalama 9 lokum elde edebilirsiniz. Elde edilen lokumlar yaglanmis firin tepsisine alarak üzerine yumurta sarisini sürün. 180 derecelik firinda pisirin. Afiyet olsun...

1 yorum:

karamel mutfak

ohh ne güzel memleketten eksikler tammlanmış çörekler yapılmış ellerine salık arkadaşım.

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP