18 Haziran 2009 Perşembe
Inanilmaz bir tad, inanilmaz bir lezzet...Erzurum'un meshur kadayif dolmasini duymayan kalmamistir eminim.Annecigim Erzurumlu oldugu icin cocuklugumdan beri bu tadi cok iyi bilirim,mutlaka tavsiye ediyorum.
Malzemeler:
500 gram tel kadayif (mutlaka yas olmali)
300 gram ceviz ici (iri dövülmüs)
2 yumurta
Bol siviyag (kizartmak icin)
Serbeti icin:
3 su bardagi su
3 su bardagi toz seker
1/2 limonun suyu
Hazirlanisi :
İlk olarak kadayifi tel tel ayiriyoruz daha sonra kadayiftan avucumuzu dolduracak kadar bir parca alip, 2 kasik kadar ceviz koyun. Ayni sigara böregi sarar gibi sariyoruz ve tüm malzeme bitene kadar dolmalari hazirliyoruz.. Önceden cirpilmis yumurtaya bulayip bol kizgin yagda altin sarisi renk alincaya kadar kizartip önceden hazirlayip iyice soguttugumuz s
erbete atiyoruz cekince servis tabagina alip soguk yada ilik servis yapiyoruz.Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Google Translate/Tercüman
Hakkımda
- Lezzet Bahceniz
- Viyana, Austria
- Yemek yapmayi cok seviyorum,en sevdigimde yaptiklarimi cevreme tattirmak.Tariflerimi sizlerle paylasmaktan mutluyum.Evli,hosgörülü,sevecen,dost canlisi bir kisilige sahibim.Hosca vakitler gecirmeniz dilegiyle!...
Ziyaret Edenler
Blog Listem
-
-
-
-
-
-
-
TAŞINDIM12 yıl önce
-
-
-
Etiketler
- Ana Yemekler (17)
- Baliklar (5)
- Börekler (7)
- Corbalar (5)
- Diger... (1)
- et ve kebaplar (3)
- Genel (1)
- Hamur isleri (16)
- kahvaltiliklar (1)
- Kekler (7)
- Köfteler (7)
- Kurabiyeler (1)
- Makarnalar (4)
- Ödül (1)
- Pastalar (3)
- Pilavlar (3)
- Pratik Bilgiler (1)
- Pratik yemekler ve mezeler (2)
- Salatalar (4)
- Sebze yemekleri (2)
- Tatlilar (21)
- Yöresel tadlar (2)
- Zeytinyaglilar (4)
3 yorum:
SİBEL ABLA WEB SAYFAN ÇOK GÜZEL.KADAYIF DOLMASIDA BENİ BERABER GEÇİRĞİMİZ ESKİ GÜZEL RAMAZAN VE YILBAŞI GECELERİNİ DAHA BİRÇOK GÜZEL GÜNLERİ HATIRLATTI. ELERİNE SAĞLIK.BEKİR ABİNİN GÖBEĞİNDEN HALA NEKADAR GÜZEL EMEKLER LEZZETLER YAPTIĞIN BELLİ.MUTTLAKA DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.MUHTEŞEM Bİ LEZZET
Off harika görünüyor.Bu ara talı krizindeyimde... Ancak sarmak zormu? yani becerebilirmiyiz. Çok kolay gibi anlatmışsın ama bence meşakatli olsa gerek... ellerine sağlık.
Eger yaprak sarma biliyorsan,kadayif dolmasini sarmak hic de zor gelmez Sedefcigim,mutlaka denemelisin...
Yorum Gönder