22 Haziran 2009 Pazartesi

KURU KÖFTE

















Kuru köfte tarifi cok basit gibi görünür ama gercekten köfte yapmanin inceliklerini bilmek gerektigini düsünüyorum. Mesela bence ilk bilinmesi gereken, yaninda mutlaka patates kizartmasi olmasi gerektigidir :))

Malzemeler:

500 gr. yagsiz dana kiyma
1 adet orta boy kuru sogan (cok ince rendelenmis)
1 adet yumurta
5 dilim bayat ekmek yada galeta unu
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi kimyon

Kizartmak icin:

1 su bardagi aycicek yagi

Hazirlanisi:

Önce bayat ekmekleri bol suda islanmaya birakin. Öte yandan derin bir yogurma kabinin icine kiymayi, rendelenmis sogani, yumurtayi, tuzu, karabiberi ve kimyonu ekleyin. Islanip iyice yumusayan ekmeklerin elinizle suyunu alip, köfte harcinin icine karistirin. Simdi de tüm malzemeleri iyice karistirip yogurmaya baslayin. Köfte harci ne kadar uzun yogrulursa, en az 8-10 dakika gibi o kadar iyi kizarir ve lezzetli olur. Hatta yogrulan köfte harcini toparlayip, 1-2 saat buzdolabinda dinlendirmeniz de bu lezzete cok katkida bulunacaktir. Sonra köfte harcindan kabuklu ceviz kadar parcalar koparin, iki elinizin arasinda yuvarlayip, köfteleri hazirlayin. Bu arada genis bir tavada yagi kizdirip, köfteleri arkali önlü kizartin. Üzerine kagit pecete serilmis bir tabaga dizip, fazla yagi emdirin. Sonra da ilik olarak servise sunun. Yaninda patates kizartmasi,havuc salatasi muhtesem oluyor.Afiyet olsun...

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP