HAMSI KUSU
Balik cinslerinin icinde narin yapisiyla ve lezzetiyle kizartinca citirligiyla en güzelidir hamsi bence.Buralarda taze hamsi bulmak oldukca zor ama dondurulmus da olsa ailece baliktan vazgecemiyoruz...
Malzemeler:
1 kg. İri hamsi
2 yumurta
1 demet maydanoz
2 adet soğan
yeterince sıvı yağ
misir unu yada sade un
karabiber
tuz
Hazirlanisi:
Hamsileri iclerini bosaltarak temizleyin. İyice yikayin. Tuz ve karabiberini serpin. Soganlari ince ince yada rondodan gecirerek dograyin.
İnce kiyilmis maydanozlari da ekleyin. Bir hamsinin üzerine harctan koyun üzerine baska bir hamsi koyup kenarlarini kapatin. Önce misir ununa bulayin sonra çirpilmis yumurtaya batirarak kizartin,afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder