29 Mayıs 2009 Cuma

BÜZME TATLI
















Bu tatliyi ilk defa  denedim,yapamam diye süphelerim vardi ama görenlerin ve yiyenlerin olumlu tepkilerinden sonra bu iside basardigim icin  mutluyum korktugum kadar yokmus :))

Malzemeler:

1 su bardagi sivi yag
1,5 su bardagi süt
1 yumurta
1 kabartma tozu
1 yemek kasigi sirke
4-4,5 bardak un

Serbeti icin:

5 su bardagi su
6 su bardagi seker
bir kac damla limon suyu
serbeti 10 dk. kaynatip limon suyunu katin ve ocaktan alin.

Diger malzeme:

1 paket nisasta
Bir miktar un (acmak icin)
250 gr. ceviz
250 gr. margarin veya tereyag
















Hazirlanisi:

En üstteki malzeme ile yumusak bir hamur yapip 10 dk. kadar dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklügünde bezeler yapin.Nisastayi ayni miktarda un ile karistirip,bununla bezeleri mümkün oldugu kadar acin. Actiginiz hamuru gevsek bir sekilde oklavaya dolayip, iki yandan ortaya dogru  büzün. Büzdügünüz yufkayi kagit üzerine bir elinizle ucundan tutarak acin.Bu arada büzgüleri bozmamaya dikkat edin. Yufkayi bu sekilde biraz kurumasi icin  5-10 dk. bekletin. Kenarlarini bicak ile kesip düzeltin ve cikan parcalari da hamurun üzerine koyup cevizini serpin. Yufkayi kagidin iki ucundan tutup ortaya dogru kademe kademe katlayin.Bu islemi karsilikli iki taraftan ortaya dogru yapacaksiniz. Rulo sekline getirdiginiz yufkayi 4 cm. kadar uzunlukta kesin.Büzme tatlinizin üzerine 1 paket margarin veya tereyag margarin karisimini döküp 180 derecede agir agir kizarana kadar pisirin. Serbeti ilik hale gelince tatlinizin üzerine dökün. Burada unutmamaniz gereken her ikisininde ilik olmasidir. Bu ölcü ile yapilan hamurdan bir büyük, birde kücük bir tepsi cikiyor.Tabii ki yufkalari yeteri kadar büyük acmak sarti ile...Isterseniz yarim ölcü yapabilirsiniz,afiyet olsun...

1 yorum:

ASLI

Biraz önce yemek yedim üzerine sizin tatlınızdan olsa da yesek ellerinize sağlık

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP