12 Mayıs 2009 Salı

PORTAKALLI KEREVIZ
















Kerevizde,B vitamini ve demir vardir.Seker,yüksek tansiyon ve romatizmada da faydalidir.Böbrek tasi ve kum söker...Bu kadar faydali bir sebzeyi yememek hata olur bence :)

Malzemeler:

2 adet orta boy kereviz 
2 büyük havuc
2 orta boy patates
1 orta boy sogan
4 adet portakalin suyu
2 adet kesme seker

Hazirlanisi:

Sebzeleri yikayip soyduktan sonra kalin dilimler halinde dograyin.Sogan ve havuclari bir fincan zeytinyaginda hafifce kavurun.Patatesleri ekleyip, 2-3 dakika karistirin.Kerevizi,portakali,sekeri ve tuzu da ekleyin.Sebzelerin üstünü kapatacak kadar su koyup cok kisik ateste pisirin.Maydanozla süsleyerek servis yapabilirsiniz.Hatta 1 gün buzdolabinda beklerse daha lezzetli olur.Daha yogun bir kereviz tadi almak isterseniz,piserken kendi yapraklarini da ekleyip pisirebilirsiniz.Afiyet olsun...

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP