6 Mayıs 2009 Çarşamba

ISPANAKLI BÖREK
















Nefis bir börek istiyorsaniz bunu deneyin.Ispanakli olması sart degil,icine her türlü malzeme konabilir.

Malzemeler:

4 yufka
4 yumurta
1,5 su bardagi süt
1 su bardagi zeytinyagi
1 demet ispanak
lor peynir
1 kuru sogan
susam,cörekotu
tuz, karabiber, pulbiber

Hazirlanisi:

Ispanagi bol suda bekletip güzelce yikayip sulari süzülünce tuzla ovun.Teflon tavada yemeklik dogranmis kuru sogani biraz yagla kavurun.Daha sonra ispanagi da koyup,tuzu,karabiberi,kirmizi pul biberi istediginiz olursa baska baharatlari da ilave edin.Bir kenarda sogumaya birakin.Soguduktan sonra da lor peynirinizi koyup harci iyice karistirin.Yufkayi serin,bir kenarda hazirlamis oldugunuz,yumurta,zeytinyagi ve süt karisimini iyice cirpip yufkanin üzerine firca yardimi ile sürün.Yufkanin bir kösesinden tutarak ikiye katlayip tekrar karisimdan üstüne sürün.Hazirlamis oldugunuz ispanak harcini,genis olan kenarina boydan boya yerlestirin.Gevsek bir sekilde rulo yapin.














Yaglanmis yuvarlak tepsinin ortasına gül sekli vererek koyun.Diger yufkalara da ayni islemi yapip,onlari da etrafına sarin.Kalan yumurtalı harci üzerine dökün,sonrada susam ve cörekotu ile süsleyin.Önceden isitilmis 200 derece firinda nar gibi kizarincaya kadar pisirin.Afiyet olsun.

1 yorum:

Yaren

Cok nefis görünüyor ,ellerine saglik canim.Sevgiyle kal:)

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP