13 Mayıs 2009 Çarşamba

SÜTLAC
















Her kadin sütlac yapar ama herkesin tarifi kendine özeldir,bu tarifde benim özelim klasik sütlac :) Evimizin degismez sütlü tatlisi...

Malzemeler:

1 su bardagi pirinc
2 su bardagi su
3 su bardagi seker
2 litre süt
tarcin 

Hazirlanisi:

Önceden ayiklayip yikadiginiz pirinci derin bir tencerenin icine koyup üzerine iki su bardagi suyu ekleyip orta ateste pirincler suyunu cekmeye baslayincaya kadar pisirin. Suyunu ceken pirinclerin üzerine süt ve sekeri ekleyip seker eriyene kadar karistirarak pisirmeye devam edin. Pismeye devam eden sütlaci ara ara karistirarak boza kivamina benzer bir yogunluga gelene kadar pisirin. Pisirmiş oldugunuz sütlaci istediginiz servis kaplarina koyarak ilinmasini bekleyin. Ilinan sütlaclarinizi buzdolabinda yaklasik üc saat beklettikten sonra ya üstüne tarcin atin, yada istediginiz sekilde süsleyerek servis yapin.Birde kücük bir tiyo vereyim, eger pirincler haslandiktan sonra sicak yerine soguk sütle bulusturursaniz ve sekeri erken katarsaniz pirincler sertlesirler. Afiyet olsun...

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP