26 Mayıs 2009 Salı

KIYMALI VE SUCUKLU PIDE
















Tamamen spontane gelismis ama kırk yillik pidecilere tas cikartan lezzetiyle sofrada bas taci olan,sicacik bir dilimi buz gibi ayranla nefis giden bu kiymali ve sucuklu pideyi tavsiye ediyorum.Hadi tarife buyrun...

Malzemeler:

2  su bardagi ilik süt
1 cay  bardagi zeytinyagi
1 paket 40 gr yas maya
1 yemek kasigi tuz
aldigi kadar un ( yumusak bir hamur elde edecegiz)

Ic malzemesi:

250 gr. kiyma
2 büyük kuru sogan
yarim demet maydanoz
3 adet sivri biber
2 tane domates
istege gore aci pulbiber 
karabiber ve tuz

sucuk
sosis
yumurta

Üstü icin:

1 yumurta sarisi
1 yemek kasigi süt
















Hazirlanisi:

ilk olarak hamuru yukardaki malzemelerle yogurup 30 dakika  dinlenmeye birakin,bu arada ic malzemesini  hazirlayalim. Dogramis oldugunuz biberi ,maydanozu ve sogani kiymanin icine karistirip üstüne tuzla karabiberi ilave edin güzelce karistirin. Hamurdan   portakal büyüklügünde parcalar koparip oval seklinde acin icine kiymali harctan  koyup kenarlarini kivirin ve yumurta sarisi sürün. Bir diger alternatifte, sucuk,sosis ve cirpilmis yumurtayla sucuklu pide yapabilirsiniz. Tepsi dolunca 220 derecede pisirin. Buz gibi ayran ve salata ile servis edin afiyet olsun...

1 yorum:

Azide Y.

Selamlar ,
Bende önceden pide yapmistim , ama sizinkileri görünce de bayildim , tam karadeniz pidesi olmus . Bana birakmis oldugunuz mesaj icin de cok teskkürler ....

Selamlar Azide Y.

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP