21 Mayıs 2009 Perşembe

ZEYTINYAGLI YAPRAK SARMA
















Kim sevmezki zeytinyagli yaprak sarmasini.Aslinda her seferinde koca bir tencere sarilir ve iki saat gibi bir zamanimi alir bunca ugrasmaya rağmen cerez misalidir yaprak sarmasi.Bir kac saatte tükenir, elinizi cabuk tutmazsaniz bos tencerenin dibiyle karsilasabilirsiniz :))

Malzemeler:

2 orta boy sogan
2 yemek kasigi cam fistigi
2 su bardagi pirinc
1 cay bardagi zeytinyagi
1,5 su bardagi su
250 gr. yaprak
1 limon
4-5 dal maydanoz
1 tatli kasigi tozseker
Karabiber, Tuz

Hazirlanisi:

Yapraklari sicak suda 5 dakika bekletin, yapraklarin suyunu süzün, tek tek ayirip, saplarini koparin. Zeytinyaginin yarisini bir tencereye alip kizdirin, üzerine cam fistigini ekleyin, birkac dakika kavurun. Soganlari ince kiyip, cam fistiklarinin üzerine ekleyin. Soganlar iyice pembelesinceye kadar kavurun, pirinci ekleyip birkaç kez cevirin, üzerine su ilave edin. Karabiber, seker, tuz ekledikten sonra iyice karistirin,1 cay bardagi sicak su koyup 5 dakika kadar kaynatin. Tencerenin altini kapadiktan sonra ince kiyilmis maydanozu ekleyip, iyice karistirin. Ic alindiktan sonra, yapraklara sarin.limonu dilimleyin tencerenin dibine artan yapraklari yerlestirin, üstüne dolmalari, en üste limonlari dizin ve bir kapak kapatin, 1,5 su bardagi su ve kalan zeytinyagini üzerinde gezdirip alti kisik olarak pisirin.Afiyet olsun.

1 yorum:

ASLI

Olsa da yesek =)) buzdolabından çıkmış biraz da üzerine limon sıkınca sınırsız sayıda yenir. Ellerinize sağlık

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP