30 Nisan 2009 Perşembe

CACIKLI ARAP KÖFTESI
















Antep yöresine ait cacikli arap köftesi,düsündügümün cok ötesinde bir lezzet...Bence enfesss bir yemek,yemeyenlere mutlaka tavsiye ediyorum.

Malzemeler:

300 gr.kiyma
2 su bardagi bulgur
1 sogan
tuz,karabiber
zeytinyagi

Cacigi icin:

1 kase yogurt
1 demet pancar yada ispanak
siviyag
tuz,karabiber

Sosu icin:

2 corba kasigi tereyagi
kirmizi tozbiber
tuz

Hazirlanisi:

Karistirma kabina rendelenmis sogani ve bulguru alarak yogurun.Daha sonra üzerine kiyma ve tuz,karabiber ekleyerek yogurun.Mümkünse 10 dakika kadar azar azar 1 cay bardagi kadar ilik su vererek yogurun.Köfteyi misket seklinde yuvarlayin. Bir tencereye su koyup,üzerine süzgec tarzi bir alet koyarak misket köfteleri buharda güzelce pisirin.Servis tabagina koymadan önce biraz zeytinyagi ile bir tavada bütün köfteleri kavurun.

Cacigi icin; pancarlari yada ispanaklari (ben hep ispanagi tercih ederim) siviyagda sotelemeye alin.Tuzunu ve karabiberini ayarlayarak tamamen suyunu cekene kadar pisirin.Pisince bir kenarda sogumaya birakin.Karistirma kabinda koyu kivamdaki yogurdu cirpin. Soguyunca pancari yada ispanagi ekleyerek karistirin.Servis tabaginin altina yogurtlu karisimi yayin.Üzerine haslanmis köfteleri alin.Tereyagi vekirmizi tozbiber ile hazirlanmis sosu üzerine gezdirerek servis yapin.Afiyet olsun...

1 yorum:

Yaren

Süper görünüyor ,lezzetinide tahmin edebiliyorum. Caciklisi degisik ama güzel bir lezzettir mutlaka.Ellerine saglik.Güzel bir hafta sonu gecirmeni diliyorum,sevgiyle kal.

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP