28 Nisan 2009 Salı

TIRAMISU
















Kişiden kişiye değişen ama birbirine çok yakın malzemelerle yapılan bir tat olsa da tiramisu, benim için her zaman ilk sirada olmaya devam edecek,dayanilmaz bir tad...

Malzemeler:

1 paket kedidili bisküvi
üzeri icin yeterli miktarda kakao

Kremasi icin:

2.5 su bardagi süt
1 paket (500 gr.) Mascarpone (labne peyniri)
1 yumurta sarisi
5 yemek kasigi toz seker
4 yemek kasigi un
1 yemek kasigi misir nisastasi
1 paket vanilya

Bisküvileri islatmak icin:

1 su bardagi ilik su
2 yemek kasigi nescafe
1 yemek kasigi toz seker

Hazirlanisi:

Ilk önce krema yapimi icin yumurta sarisini ve sekeri tencereye alin,cirpma teli ile biraz cirptiktan sonra ocagin üstüne yerlestirin.Sütü ekleyerek kesinlikle kisik ateste karistirmaya baslayin.Unu ve misir ununu da ekleyerek karistirmaya devam edin.Muhallebi kivamina geldigi zaman,fazla da kaynatmadan ocaktan alin ve vanilyayi da ekleyin.Ocaktan aldiktan sonra 3-4 dakika kadar cirpma teli ile karistirarak ilinmasini saglayin.Mascarponeyi(labne peyniri) ekleyerek biraz daha karistirin.Dikdörtgen bir borcama yada uygun bir kaba 10 adet kedidili bisküvisini,islatmak icin hazirladiginiz kahveli harca batirarak ilk sirayi yapin.Hazirlanmis olan mascarponeli kremayi bisküvilerin üzerine yarisindan biraz az kismini düzgünce yayin.Tekrar üstüne ikinci kat kedidili bisküvileri islatip üzerine yerlestirdikten sonra kalan kremayi üzerine spatula yardimi ile güzelce yayin.Buzdolabinda en az 2 saat bekletmelisiniz.Servis yaparken,yeterli miktarda kakao ile tamamen üstünü doldurun.Afiyet olsun...  


2 yorum:

karamel mutfak

ha büskivili ha kekli bencede damakta bıraktıgı o hoş lezzet önemli eline emegine salık.

Bekir Birincioglu

kahvaltimasasi derki, eline saglik söyle keyifle bir Tiramisu yemek varken, böyle resmine bakmak co aci coooookk.
Saygilar

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP