26 Nisan 2009 Pazar

TARCINLI RULO CÖREK (CINNAMON BUNS)

















Tatli veya kurabiye krizinizmi geldi; sipsak birsey mi yapmak istiyorsunuz? iste size lezzetli ve mis gibi tarçın kokusu olan bir cörek tarifi :)

Malzemeler:

150 gr. margarin
5 cay bardagi süt
1 pk. yas maya
2 cay bardagi seker
bir fiske tuz
alabildigi kadar un (Yumusak ele yapismayan bir hamur olmali).

Arasina:

seker
tarcin
oda sicakliginda margarin

Üzerine: 

1 yumurta
 toz seker

Hazirlanisi:

Margarini bir tencerede eritin.Ardindan sütü de ekleyip ilik bir karisim elde edin.Bu karisimi bir kaba ufaladigimiz mayanin üzerine dökün.Diger malzemeleride ekledikten sonra hamurumuzu ilik bir ortamda 30-35 dakika mayalayin.Daha sonra hamuru 4 esit parcaya ayirin.Herbir parcayi merdaneyle dikdörtgen olarak acin.Üzerine sirayla margarini bir kasik yardimiyla sürün,tarcin ve sekeride serptikten sonra hamuru rulo yapin.Daha sonra hamuru 2-3 cm kalinliginda kesin.Veee gördügünüz gibi kestigimiz parcalari tepsiye diziyoruz. Diger hamurlari da bu sekilde hazirladiktan sonra 30-40 dakika daha mayalayin.
Sonrada üzerine yumurtayi sürüp, toz sekeri serpip,önceden 250 derece de isitilmis firina koyun. 8-10 dakika sonra üzerleri kizardiysa cörekleriniz olmustur.Afiyet olsun...

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP