MAKLUBE
Maklubeyi yapmak bir sanattir,görüntüsü gibi lezzeti de insani cezbediyor,yiyen bir daha yemek istiyor :)
Malzemeler :
600 gr. Kuzu eti
2 kuru sogan
2 havuc
1 kase bezelye
3 patates
2 su bardagi pirinc
1 corba kasigi tereyag
Sivi yag
Tuz
Karabiber
2 su bardagi kaynamis su
Hazirlanisi:
Eti siviyagda kavurmaya baslayin.Daha sonra üzerine dogranmis sogani ekleyin.Bir süre kavrulunca üzerine küp dogranmis havuc ve bezelyeyi ekleyerek biraz su koyup pisirin(bu arada baharatlari da eklemeyi unutmayin).Diger tarafta tereyagini eritin.Üzerine sicak suyla islatip beklettiginiz pirinci yikayip ekleyerek kavurun.Önce tencereyi tereyagi ile yaglayin sonra bezelye,havuc ve etten olusan karisimi icine güzelce yerlestirin.
Üzerine ayri bir tavada halka halka dograyip kizarttiginiz patatesleri dizin.En sonunda da kavrulmus olan pirinc ile üstünü kapatin.Üzerine 2 su bardagi kaynamis su ilave edin ve kisik ateste pisirin.Altinin yanmamasina özen gösterin.Afiyet olsun.
2 yorum:
Gercektende süper görünüyor.Hem lezzet acisindan harika hemde görüntü olarak cok renkli ve istah acici.ellerine saglik canim.Sevgiyle kal.
selam canim enfes bir görüntü bende cok denemek istiyorum ama bir türlü kismet olmadi ellerine saglik sevgiler hayirli cumalar
Yorum Gönder