22 Nisan 2009 Çarşamba

MAKLUBE
















 Maklubeyi yapmak bir sanattir,görüntüsü gibi lezzeti de insani cezbediyor,yiyen bir daha yemek istiyor :)

Malzemeler :

600 gr. Kuzu eti
2 kuru sogan
2 havuc
1 kase bezelye
3 patates
2 su bardagi  pirinc
1 corba kasigi tereyag
Sivi yag
Tuz
Karabiber
2 su bardagi kaynamis su
    
Hazirlanisi:

Eti siviyagda kavurmaya baslayin.Daha sonra üzerine dogranmis sogani ekleyin.Bir süre kavrulunca üzerine küp dogranmis havuc ve bezelyeyi ekleyerek biraz su koyup pisirin(bu arada baharatlari da eklemeyi unutmayin).Diger tarafta tereyagini eritin.Üzerine sicak suyla islatip beklettiginiz pirinci yikayip ekleyerek kavurun.Önce tencereyi  tereyagi  ile yaglayin sonra bezelye,havuc ve  etten olusan karisimi icine güzelce yerlestirin.














Üzerine ayri bir tavada halka halka dograyip kizarttiginiz patatesleri dizin.En sonunda da kavrulmus olan pirinc ile üstünü kapatin.Üzerine 2 su bardagi kaynamis su ilave edin ve kisik ateste pisirin.Altinin yanmamasina özen gösterin.Afiyet olsun.

2 yorum:

Yaren

Gercektende süper görünüyor.Hem lezzet acisindan harika hemde görüntü olarak cok renkli ve istah acici.ellerine saglik canim.Sevgiyle kal.

keskinlininmutfagi

selam canim enfes bir görüntü bende cok denemek istiyorum ama bir türlü kismet olmadi ellerine saglik sevgiler hayirli cumalar

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP