20 Nisan 2009 Pazartesi

MEYHANE PILAVI
















Diğer bir adı da,domatesli bulgur pilavı olan meyhane pilavı  hayır denilemeyecek bir tat. Yanında turşu birde ayran olursa tamamdır.

Malzemeler:

1 su bardagi pilavlik bulgur
1 sogan
1 sivri biber
2 Domates
1 cay kasigi karabiber,tuz, siviyag
1 Su bardagi et  yada tavuk suyu
1 Tatli kasigi biber salcasi

Hazirlanisi:

Soganlari cok kücük dograyip, biraz siviyagda pembelestirin.Kücük dogradiginiz sivribiberi de ilave edip biraz daha pisirdikten sonra,rendelediginiz domatesi ilave edin.Domates suyunu cekince salca,karabiber,tuz ve bulguru ilave edin.Bir kac defa karistirdiktan sonra suyunuda  ekleyip kisik ateste demlenene kadar pisirin.Servise hazir afiyet olsun.

0 yorum:

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP