19 Nisan 2009 Pazar

DALYAN KÖFTE


















Uzun süredir yazamadim, simdi sizlere  güzel ve lezzetli bir tarif daha sunuyorum gercekten enfes,mutlaka deneyin.

Malzemeler:

 300 gr. kiyma
1 büyük boy sogan
1 adet yumurta
1 kahve fincani su
2 yemek kasigi siviyag
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi kimyon
1 cay kasigi karabiber
2 adet haslanmis yumurta (ici icin)
yarim su bardagi rondodan gecmis ekmek

Hazirlanisi:

Sogani rendeleyin,haslanmis yumurtalar haric tüm malzemeyi güzelce yogurun.Yagli kagit üzerinde kalem kalinliginda olacak sekilde,bastirarak incelterek sekil verin.Icine hasladiginiz yumurtalari ortaya koyup kiymayi rulo seklinde yagli kagit ile birlikte sarin.Daha sonra 180 derecede isitilmis firindaüzeri kizarana kadar pisirin.Dilimleyerek servis yapin,afiyet seker olsun. 

1 yorum:

Bekir Birincioglu

Tadina doyulmaz bir yemek, yanina bir tabak pilav ve bir tas komposto eklersek aksam yemegi hazir.
Eline saglik.

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP