1 Nisan 2009 Çarşamba

MAYALI POGACA
















Esimin vazgecilmezlerinden biri daha... Her sabah kahvaltida mutlaka yer,fazladan yapip derindondurucu da mutlaka saklarim,cikarinca taptaze ikram edebilirsiniz.

Malzemeler:

2 su bardagi süt
1 paket yasmaya
yarim su bardagi siviyag
yarim yumusak margarin(125 gr.)
tuz
toz seker
un
beyaz peynir
maydanoz
1 yumurta sarisi
cörek otu
susam(ben bu sefer koymadim)

Hazirlanisi:

Derince bir kapta sütü,mayayi,sekeri ve tuzu güzelce karistirip 10 kadar bekletin.Mayalandigini gördügünüzde,siviyagi ve unu ilave edin.Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde ettiginizde,oda isisinda beklettiginiz margarini,hamura ilave edip  güzelce tüm hamura margarini yedirin.Mayalanmasina imkan vermeden buzdolabinda bekletin.Isterseniz hamurunuzu aksam yogurun,sabah sadece pogaca sekli verip kizartabilirsiniz.Eger benim gibi sabirsizlanirsaniz 2 saat kadar hamuru buzdolabinda beklettikten sonra cikarip yapabilirsiniz.Pogaca sekli verdiginiz hamurun icine,rendeleyip maydanozla karistirdiginiz karisimi pogacanin ortasina yerlestirin. Üstüne yumurtanin sarisini sürdükten sonra cörek otu ve susam serpin.180 derecelik daha önceden isitmis oldugunuz firinda pisirin.Enfes bir lezzet tavsiye ederim,afiyet olsun. 

1 yorum:

keskinlininmutfagi

canim senin ellerine saglik esinede afiyetler olsun benimde hep
buzlukta hazir birseyler vardir iyi oluyor taze taze cikar ye sevgiler simdiden hayirli haftalar bol bereketler dilerim

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP