29 Mart 2009 Pazar

LIMONLU KIYMALI KARNIBAHAR
















Cok lezzetli bir sebze yemegi,aslinda kokusu itibariyle karnibahar pek sevilmez ama inanin enfes oldu,kokuda kalmadi.Biz bu lezzeti cok sevdik umarim sizlerde begenirsiniz.

Malzemeler:

1 orta boy karnibahar
200 gr. kiyma
1 büyük bas sogan
1 yemek kasigi domates salcasi
yarim cay bardagi zeytinyagi
yarim cay bardagi pirinc
1 tatli kasigi tuz
istege göre aci pulbiber

Hazirlanisi:

Sogani yemeklik dograyin,derin bir tencereye alip kiyma ve yarim cay bardagi zeytinyagi ile kavurun.Tencereye bir yemek kasigi salcayi ekleyin.Bir orta boy karnibahari iyice temizleyip ayiklayin ve tencereye ilave edin.3-4 dakika kadar salca ve soganla birlikte kavurun.Karnibaharla ayni seviyede kaynamis su ekleyin.Yikamis oldugunuz yarim cay bardagi pirinci ve yarim cay bardagi limon suyunu tencereye ilave edin (Limon suyu karnibaharin kokusunu yok ediyor ve beyaz kalmasini sagliyor).Karnibaharlar yumusayana kadar kisik ateste pisirin,pisince bir tatli kasigi tuzu ve acibiberi eklemeyi unutmayin.Afiyet olsun.

1 yorum:

Yaren

Cok lezzetli olur limonlu karni bahar.Cok ta nefis görünyor,ellerine saglik.Sevgiyle kal.

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP