10 Mart 2009 Salı

TUZLU KURU PASTA















Enfes ağizda dağilan pratik tuzlu pasta tarifi,mutlaka denemelisiniz.Cam kavanoz yada saklama kabinda bir hafta tazeliğini koruyor.

Malzemeler:

250 gr. oda isisinda yumuşamiş tereyaği
2 adet yumurta
4 su bardaği un
1 çorba kaşiği sirke
1 pk.kabartma tozu
2 tatli kaşiği tuz

Üstü için:

1 adet yumurta sarisi
çörekotu
susam

Hazirlanisi:

Un,kabartma tozu ve tuzu eleyin.Karişimin ortasini açin,tereyağini minik minik dilimleyin sirke ve yumurtalari ilave edin.Karişimi güzelce yoğurun,yumuşak ama ele yapişmayan bir hamur olsun.Üzerine nemli kağit havluserip,buzdolabinda 15-20 dakika kadardinlendirin.Dinlenmiş hamura istediginiz sekili verin.Üzerlerine firça yardimi ile yumurta sarisi sürün.Bir kismina çörek otu,bir kismina susam serpiştirin,isterseniz bir kismina da benim gibi bir sey koymayabilirsiniz.Önceden isittiginiz 175 derece firinda 15-20dk.pişirin.Afiyet olsun...

1 yorum:

SEDEF

Ellerine sağlık canım. Şekilleri de çok hoş olmuş.

Lezzet Bahceniz   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP