TUZLU KURU PASTA
Enfes ağizda dağilan pratik tuzlu pasta tarifi,mutlaka denemelisiniz.Cam kavanoz yada saklama kabinda bir hafta tazeliğini koruyor.
Malzemeler:
250 gr. oda isisinda yumuşamiş tereyaği
2 adet yumurta
4 su bardaği un
1 çorba kaşiği sirke
1 pk.kabartma tozu
2 tatli kaşiği tuz
Üstü için:
1 adet yumurta sarisi
çörekotu
susam
Hazirlanisi:
Un,kabartma tozu ve tuzu eleyin.Karişimin ortasini açin,tereyağini minik minik dilimleyin sirke ve yumurtalari ilave edin.Karişimi güzelce yoğurun,yumuşak ama ele yapişmayan bir hamur olsun.Üzerine nemli kağit havluserip,buzdolabinda 15-20 dakika kadardinlendirin.Dinlenmiş hamura istediginiz sekili verin.Üzerlerine firça yardimi ile yumurta sarisi sürün.Bir kismina çörek otu,bir kismina susam serpiştirin,isterseniz bir kismina da benim gibi bir sey koymayabilirsiniz.Önceden isittiginiz 175 derece firinda 15-20dk.pişirin.Afiyet olsun...
1 yorum:
Ellerine sağlık canım. Şekilleri de çok hoş olmuş.
Yorum Gönder